23 вересня 2014 р.

Гуляючи Львовом

Фотографії ще місячної давності, із вчасно неопублікованого.
Площа Ринок.
З бронзовою панянкою:

З непереможними вояками, українськими повстанцями, лісовими братами, партизанами Волі, бандерівцями... а як хочете їх називайте! 

Коментарі, які мені не сподобаються, я видалю 
(вже писала, що не вмію спілкуватися з неадекватними людьми, - у мене немає спеціальної медичної освіти): 



В екскурсійному трамвайчику (старт/фініш біля міської ратуші).  Покатались, послухали, покрутили головами, пофотали, щось навіть запам'ятали ;-))...

Зайшли в ратушу, пройшлися коридорами міської адміністрації Львова (і справді, можна було зайти в гості до мера, департаменти різні, до конференц-залу... але нам всього лише потрібен був WC :-))... 
Вибралися на самий верх! Дорогою величезний старовинний годинниковий механізм бемкнув нам по вухах пару разів)) Йшли ми вузенькими дерев'яними сходинками, "обіймаючись" з тими, хто вже спускався.
А потім!...
Милуйтеся самі, у мене немає слів, щоб це описати:













Проспект Свободи.
...там були і карети з кіньми, але нам же перегони подавай! -))


На стелі пам'ятника Шевченку:
Десь там же. ...треба хлопчину віддавати на спорт... енергія просто хлище -)
Зігріваємося в "Майстерні шоколаду":
 
Який зосереджений, так? - Два горнятка шоколаду! Ледве подужав!..  як не злиплося? =))
Знову погуляли. 
Вірменська церква. 
Забратися на найвищий камінь біля її паркана? - звичайно! 


 
Ресторан-музей "Гасова лямпа". 
Посидіти та ніс потерти на щастя її творцеві Яну Зеґу? 
- обов'язково!))



Потім були Аптека-музей "Під чорним орлом". Найстаріша із ііснуючих, 1735 р.!
...Які там стіни й стелі! Які там ваги, ступки, мензурки, пляшечки, флакончики і шкляночки! А старовинні касові апарати! Поза-позаминулого століття, ще американські!) ...Так захопилася розгляданням, що навіть світлин немає - ( Ось, з Мережи:

Потім ми знову втомилися і приземлилися у "Золотому вепрі" (у хлопця - квас, есичо))
Дуже рекомендую цей заклад, друзі! 
Ні кавярня "Золотий дукат", ні "Криївка", ні "Під золотою Розою", ні грільова ресторація "М'яса та справедливості", ні кнайпа "Пструг Хліб та Вино" не витримали напливу туристів в ті святкові дні - були критично забиті або дуже критично страждала якість їжі та обслуговування (в останньому навіть довелося увімкнути стерву і трошки дуже посваритися).
Але нічого! Тепер ми знаємо куди треба ходити, а куди - ні.
Зате ми багато гуляли вуличками, заходячи в собори, костели, катедри (і тихенько молячись всюди); купуючи льодяники у панянок на площі, або каву зі смаколиками; слухаючи та підспівуючи вуличним музикам наш гімн або відомий хіт цього року про одного карлика, що вважає себе царем (хіт зараз є в репертуарі кожного музики, а не тільки в ультрасів і послів)); знов і знов вертаючись до Вернісажу і роздивляючись ґердани, моніста, зґарди, дукачи і коралі...
Все менше і менше залишилося у Львові місць, де я не побувала ... але стільки ще багато, цих місць! -))

21 коментар:

  1. Дякую за фотографії! Минулого року коли ми були у місті Лева у ратуші робили ремонт і ми усю красу зверху не бачили, так шкода. Зате я зробила купу фотографій музею-аптеки, хоч і на стару камеру, але зменшити... обробити... - і можна людям показувати. Зібрала вже їх у фотошопі та ніяк до блогу не донесу. Тепер знаю чим зайнятись за нічною кавою :)

    (а погані коментарі - як можна тут залишити? за що?? та й спілкуватись ви вмієте з різними людьми чудово, я всі пости перечитала і вчилася )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, шкода, що ви тоді не попали в ратушу... А в цьому році ремонт робився на вході в Криївку=) Львів чепуриться і це добре!
      Вдалого посту про Аптеку-музей!
      зи: а погані люди - вони такі: їм гидоту сказати/написати тільки на радість!-(
      Дякую за приємні слова.

      Видалити
  2. Ой, як сумую за Львовом....
    Гарно погуляли.
    Який синочок вже дорослий...

    ВідповістиВидалити
  3. Чудовий настрій дарує публікація! :) Цвітаночко, синочок настільки позитивний енергетичний - як те сонце на кожній світлині :D

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Оксано!
      Мені дуже затишно у Львові, тому і публікація така вийшла, мабуть -)
      Синочок радує, так -)

      Видалити
  4. У вас механізм годинника бемкнув, а у нас - сам колокол, коли були наверху. Здалося, всі здригнулися)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. =)
      У нас тоді вітер дужий був, ми могли і не здригнутися -))

      Видалити
  5. Як же я туди хочу! Як давно не була, хоч на Львівщині буваю регулярно, але Львів ми окружною об'їжджаємо. :-( Ну нічо, може, цієї осені пощастить. Я регулярно чоловікові фотки в з Львівського інстаграма показую. Завлєкаю, такссказать. ))))) Ще й твої фотографії йому підсуну. Не матиме взагалі жодного шансу відкараскатись від поїздки.

    ВідповістиВидалити
  6. От згадала...:) у Львові мені сподобалась затишна кав'ярня "під Клепсидрою", але я більше майже ніде там не була, крім як прогулювались містом. Та все ж враження якнайкращі від тієї кав'ярні, на стінах різні картини, картинки, фото... безліч, грає приємна жива музика :) настільки там творча атмосфера!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Оксано! Треба запам'ятати, не була ще там.
      (я ще багато де ТАМ не була)))

      Видалити
  7. була у Львові 2 рази по півдня і то все поспіхом :( Цветана, а подивилася твої фотографії і розумію, що то мій великий мінус - потрібно його виправляти. Не знаю коли, але обовязково поїду до Льовова заради самого Львова, а не якихось справ :) Дякую за таку чудову екскурсію по Львову :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я теж багато років була "спорчена" відвідуванням Львова на пів-дня - проїздом з Праги до Славути. Аж поки дочка не виросла і не стала студенткою ЛНУ.
      Ось тоді мені й вдалося побачити і зрозуміти який неосяжний і різнобарвний Львів!

      Видалити
  8. Гарний у вас відпочинок вийшов. І Львів такий яскравий, багатолюдний, але всеодно врівноважений і спокійний, і ви з синочком такі красиві, усміхнені і яскраві.
    П.С. Коли вперше була на львівській ратуші, то конячка, намальована на даху, мене вразила в саме серце ))) і вже багато років продовжує радувати! Дякую за чергове фото-побачення з коником ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, Мария, гарно сказали: "яскравий, багатолюдний, але все одно врівноважений і спокійний". Саме спокійно і затишно в ньому себе почуваєш. Як вдома, як з другом.
      А конячка там так давно намальована? - Ага, як із казки. Нею досі туристи (ми)) милуються.

      Видалити
  9. АААААА! Яка краса, обожнюю Львів, були там на початку вересня, гуляли вночі, пили каву, були на екскурсії. До речі кафе "Золотий вепр" нам років чотири тому порадила знайома львів'янка, там смачна кухня, а найсмачніша кава у сестер - близнят по вул. Театральній, 12. Синок справжній козак, хай росте здоровим!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нам "Вепра" донька ще минулої подорожі рекомендувала. Ось, дійшли нарешті-)
      Про кав'ярню у сестер - дякую. Буде нагода ще з'їздити=)
      Дякую за побажання, Тетяно!

      Видалити
  10. Як же я люблю Львів! А на ратуші ні разу не була. Можна б було частіше відвідувати, але ж яка вбивча дорога від Хмельницького до Львова! Душу витрясає.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Від Хмельницького? Мммм... не знаю, як там дорога іде... Нам ближче їхати Рівне. Там проходить траса Київ-Чоп. Ото дорога! Її до Евро-2012 гарно відбудували. Можна заснути за кермом -))

      Видалити
    2. Людмила, я хотіла написати "ЧЕРЕЗ Рівне" -))

      Видалити

Зараз на сайті:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...