Це зветься - не пройшло й півроку... Лише три місяці! І прогульниця повернулась.
Чи надовго, спитаєте? Адже скоро дача, літо, сад, канікули зі школяриком...
Не стану загадувати, бо справи - вони такі =)
Отже, почну виправдовуватись пирогом! Весняним, смачним, улюбленим.
Пиріг з ревенем
Вже пару років його готую. Смачний та корисний, чоловіки їдять (а нам чого ще треба?)), рослина на дачі росте. Загалом, суцільна користь!
Лишу тут рецепт, щоб не загубити (а то вже три рази так було)).
Тісто:
320-350 г борошна
1 ч.л. меленої кориці
50 г вершкового масла
200 г цукру
1 ст.л. розпушувача
1 ч.л. харчової соди
1/2 ч.л. соли
2 яйця
225 мл кисляка або кефиру
ваниль
Начинка:
600 г ревеню
(порізаного на шматочки по 2—3 см)
Штрейзельська крихта:
цукор - 100 г
борошно - 120 г
вершкове масло - 90 г
Смачного!
Сподіваюсь, я повернуся дуже швидко, адже мені є багато чого показати!
Чи надовго, спитаєте? Адже скоро дача, літо, сад, канікули зі школяриком...
Не стану загадувати, бо справи - вони такі =)
Отже, почну виправдовуватись пирогом! Весняним, смачним, улюбленим.
Пиріг з ревенем
Вже пару років його готую. Смачний та корисний, чоловіки їдять (а нам чого ще треба?)), рослина на дачі росте. Загалом, суцільна користь!
Лишу тут рецепт, щоб не загубити (а то вже три рази так було)).
Тісто:
320-350 г борошна
1 ч.л. меленої кориці
50 г вершкового масла
200 г цукру
1 ст.л. розпушувача
1 ч.л. харчової соди
1/2 ч.л. соли
2 яйця
225 мл кисляка або кефиру
ваниль
Начинка:
600 г ревеню
(порізаного на шматочки по 2—3 см)
Штрейзельська крихта:
цукор - 100 г
борошно - 120 г
вершкове масло - 90 г
- Сподіваюсь, алгоритм приготування кожна хазяйка знає - інгредієнти тіста перемішуємо, починаючи з рідких продуктів. Розпушувач та соду (не знаю, чому обидва в одному рецепті, я роблю по запису) додаємо разом з борошном. Тісто буде не дуже густим.
- Ревінь помити, трохи очистити, порізати.
- Солодку крихту готувати наприкінці з охолодженого масла. Тут головне - терпіння. Мішайте руками або спец. кухонним приладдям і - все буде крихтами!
- Духовку розігріти до 190 о С, викласти тісто у велику форму (якщо у вас не тефлон, треба змастити), на тісто розташувати шматочки ревеню, а зверху посипати начинку штрейзельською крихтою.
- Пекти 45 хвилин. 10 хвилин охолодити в формі. Нарізати, викласти на таріль. Можна їсти теплим або холодним.
Загадка про ревінь (трошки літературного))
Что за овощ в огороде,
Внешне на Лопух похожий,
Помогает при простуде,
Эффективно лечит кожу.
Корень, листья не съедобны,
Но изъянам вопреки,
Идут в пищу молодые,
Листовые черешки.
Он десертный, не Женьшень
Как зовут его?.. (РевЕнь)
Смачного!
Сподіваюсь, я повернуся дуже швидко, адже мені є багато чого показати!
Оце то смакота!!!
ВідповістиВидалитиХристос Воскрес! Щастя та Божих благословінь тобі та твоїй родині!