У кого як, а в нас Геловін!
Нам скрепи не заважають, ніхто не забороняє, тому, ми цієї осені із задоволенням знов відмічаємо те, що хочемо. Канікули, в решті решт, можна 2 тижні біситися! =)
Ось такий в нас цього року гарбуз! Зацініть розміри:
На мій подив, вирізати його було досить легко (все залежить від сорту). Отже,
Етап 1 - розтин.
Акуратно зняли "дах" гарбузові, ретельно вичистили нутрощі (повне відро)):
Етап 2 - "художнє" вирізування.
З малим обрали шаблон, роздрукували, намалювали ручкою, озброїлись різними ножами і почали:
Трішки зачищаємо недоліки: зсередини біля зрізів ножем забираємо надлишки гарбузового м'якуша, змиваємо нариси... чим-чим? - розчином для зняття лаку =):
Ось якій легінь вийшов - ледве на підвіконні вмістився:
Етап 4 - підсвітка.
Минулого року я ставила свічки в гарбузи, а зараз в хат є хазяїн, тому - та-дам! Підключаємо чоловічу кмітливість та вмілі руки і в обох гарбузах годинами можуть горіти і не загасати жахливі пики:
Хто не здогадався - то Ман купив 2 ночничка+провода з вилками. Робимо прорізи в кришках і шукаємо їм подовжувачі (без чоловіка ніяк)).
Лоджія:
Бу!
Ну й контрольний від мами-рукоробниці - для Геловінського сервірування солодкого столу:
Hello, Halloween!
Нам скрепи не заважають, ніхто не забороняє, тому, ми цієї осені із задоволенням знов відмічаємо те, що хочемо. Канікули, в решті решт, можна 2 тижні біситися! =)
Ось такий в нас цього року гарбуз! Зацініть розміри:
На мій подив, вирізати його було досить легко (все залежить від сорту). Отже,
Етап 1 - розтин.
Акуратно зняли "дах" гарбузові, ретельно вичистили нутрощі (повне відро)):
Етап 2 - "художнє" вирізування.
З малим обрали шаблон, роздрукували, намалювали ручкою, озброїлись різними ножами і почали:
Трішки зачищаємо недоліки: зсередини біля зрізів ножем забираємо надлишки гарбузового м'якуша, змиваємо нариси... чим-чим? - розчином для зняття лаку =):
Ось якій легінь вийшов - ледве на підвіконні вмістився:
Етап 3 - видобуваємо насіннячко.
Чого б це добру пропадати? =)
Сідаємо і, не поспішаючи, медитуємо:
... Вибираю і згадую, як в період "развітова сациалізьма" я ще підлітком перебирала тазики (!) ось таких гарбузяних нутрощів, щоб здобути кілограми насіння. Для чого, спитаєте? - не знаю, як в ваших палестинах, а в наших кубанських станицях за те насіння в 80-ті роки минулого століття можна було попасти в кубанську т.зв. "Берізку" і отоваритись імпортом - польським і румунським одягом, італійським взуттям, угорським кубиком Рубіка, японською технікою...
Так, за савецьки рублі+скількись сотень грамів або й кг (за яп.магнітофон, напр.). Звідти у мене були гарні босоніжки, красива піжама, спортивний костюм, кросівки, японський шовк для випускної сукні, розвиваючи іграшки-головоломки, аудіо-касети.
Ось і сиділи станичники (старе й мале) довгими осінніми та зимними вечорами, годинами зігнувшись, порпалися в гарбузах. Спочатку ми виймали насіння, потім довго промивали, сушили на печах, перемішували, чистили від плівок, провіювали, перебирали-калібрували, бо продавчиня не прийме насіння, не продасть товар, якщо на зернятку буде крапочка або щербинка... Все це робилось тоді, щоб зайти в крамницю з гарним і добрим товаром та купити собі й дітям гідну річ. І пускай мне хоч якесь падло ще скаже "Как же ми харашо жили прі саюзі!"...
Чесно кажучи, я навіть не пам'ятаю, чи їли ми те насіння? - все йшло на крамницю! А ці сємки я чесно з'їм!
Перший гарбуз був з села, а цей я виростила сама! Він не такий великий, але хитрий - голонасінний! Так, буває й таке - сємки не треба чистити від лушпиння, вони вже голі! Шкода, не сфотала. Хто захоче, пишіть в коментарях, зроблю світлину.
Новий гарбуз, нові методи вирізування =)
Етап 4 - підсвітка.
Минулого року я ставила свічки в гарбузи, а зараз в хат є хазяїн, тому - та-дам! Підключаємо чоловічу кмітливість та вмілі руки і в обох гарбузах годинами можуть горіти і не загасати жахливі пики:
Хто не здогадався - то Ман купив 2 ночничка+провода з вилками. Робимо прорізи в кришках і шукаємо їм подовжувачі (без чоловіка ніяк)).
Страшно? А ми-то як злякались! =)
Етап 5 - встановлення.
Самий приємний і той, що хвилює =)
Балкон (наступного дня там будуть ще кажани "літати")
Лоджія:
Бу!
А ось і кажанчики прилетіли (Деть сам ножицями працював):
А мама тим часом працювала... мамою на кухні. І робила жахливих павуків з кривавими очима:
Hello, Halloween!
Який у тебе веселий гарбуз вийшов - зовсім нестрашний! Кажани теж класні! Супер!
ВідповістиВидалитиА які в тему вийшли на стіл підставочки , прямо як з журналу якогось!
Дякую, Соломія! Підставочки - аж гарячі =) з-під голки вихопила на стіл =)
ВидалитиМені це свято якось байдуже. Але багато людей до нього готуються та роблять "прикольні" речі.
ВідповістиВидалитиОт у вас - гарбуз отакенний))) Та ще печиво!
Оля, та мені теж довгі роки було байдуже - споглядала, як за цікавинками з традицій інших народів. А останні два Геловіна "святкуємо", бо випадає на канікули (аж 2 тижні), та й англічанка наша все одно дітям влаштовує мовний екскурс в це свято.
ВидалитиДякую за комент!
Галовін - це весело красиво, то чом би й ні? Тим більше, у дітлашні канікули і можна побіситись досхочу :)) Дуже подобаються ваші приготування!
ВідповістиВидалитиДякую! Цілком солідарна з цією думкою =)
ВидалитиКруто!!!! :)
ВідповістиВидалитиВалерія, дякую!
ВидалитиКласний вийшов Гелоувін. Посміялася -:)
ВідповістиВидалитиДякую, Надія!
ВидалитиЧом би й ні? =) НАд всім поганим, недобрим, тупим, злим - сміялися і будемо сміятися! =)